teatum+teatum
Projects
Hidden House
T+T 001
Previous
Next
Hidden House T+T 001 is formed between existing buildings using the left over spaces of the city. Hidden House makes an opportunity of its dislocation from the street. It turns its back to the city and responds to its location by creating an architecture that is internal and intimate.

The house is organised over two levels and structured around a 7 metre high internal lightwell. Living spaces interface across the central lightwell, allowing bedrooms and living areas to overlap and connect. This interface between spaces seeks the opportunity for programmes to infect one another. The connection to the exterior is formed through high level skylights that bring top-light to bedrooms and the central lightwell. By removing external views the sense of interior is reinforced, creating intimacy and a focus on light and materiality.

The rear elevation, a black shining surface, embedded with silica carbide particles acts like a mask, engaging the viewer without expressing or revealing the space behind. The steel butterfly doors are laser cut to reflect the pattern of rain on a cold window. Internally, the laser cut pattern allows light to penetrate into the hidden spaces of the ground floor interior. Hidden House provides a way for the city to create more housing on existing sites providing unique spaces at low cost.



Client
Location
Status
Engineer
Contractor
Teatum+Teatum
London, W12
Complete
Fluid Structures
Teatum+Teatum
News
Teatum+Teatum

Space
Projects

Voice
Contact
Credits
Copyright
1 / 10
+
2 / 10
+
3 / 10
+
4 / 10
+
5 / 10
+
6 / 10
+
7 / 10
+
8 / 10
+
9 / 10
+
10 / 10
+
Share+
Subscribe
Sitemap